Alle premies bekend 2024

Alle premies bekend 2024

Zondag 12 november zijn alle zorgpremies voor 2024 bekendgemaakt. Zoals verwacht gaat de zorgverzekeringspremie dus weer flink omhoog. De mogelijkheid om te besparen blijft gelukkig wel aanwezig aangezien de onderlinge verschillen in prijs en dekking aanzienlijk zijn.

We zullen je hier meer vertellen over de nieuwe zorgpremies met betrekking tot de fysiotherapie.

Forse stijging basisverzekering

Door forse stijgingen in de basisverzekering zullen de totale kosten stijgen. De aanvullende verzekeringen blijven op veel plekken ongeveer op dezelfde prijs hangen. Het is daarom voor veel mensen belangrijk om goed te kijken naar welke verzekering bij hun past. We hebben daarom alle nieuwe prijzen online gezet op de pagina: fysiotherapie verzekering. Zo kan er de juiste afweging gemaakt worden.

Nieuwe pakketten fysiotherapie 2024

Er zijn een aantal verzekeraars die aanpassingen gedaan hebben in hun aanbod. Hieronder staan een aantal verzekeraars waar het aanbod veranderd is:

Zilveren Kruis

Het Zilveren Kruis heeft dit jaar een kleine aanpassing gedaan in het aantal aanvullende pakketten ten opzichte van vorig jaar. Er zijn vanaf 2024 4 verschillende aanvullende verzekeringen bestaande uit het aanvullend 1 pakket met 9 behandelingen per kalenderjaar, het aanvullend 2 pakket met 12 behandelingen per kalenderjaar, het aanvullend 3 pakket met 27 behandelingen per kalenderjaar en het aanvullend 4 pakket met 36 behandelingen. Dit is dan ook het pakket wat nieuw is vanaf dit jaar en voor maar liefst €74,25 per maand kan je dit aanvragen. 

ZieZo

ZieZo, de digitale tak van Zilveren Kruis, maakt het mogelijk om bijna alles online te beheren, zoals het indienen van declaraties en het bestellen van medicijnen. Deze online benadering stelt ze in staat om klanten een aantrekkelijke premie te bieden. ZieZo zal vanaf 2024 gebruik gaan maken van maar één aanvullend pakket waar maximaal 6 behandelingen mogelijk zijn. 

Anderzorg

Anderzorg is gericht op eenvoud en gebruiksgemak, waarbij je veel zaken zelf online kunt afhandelen. Anderzorg is weer van Menzis en heeft sinds dit jaar ook aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. Het basispakket, fysiotherapie met 4 maximale behandelingen per kalenderjaar en het Anderzorg extra pakket welke vergoeding biedt voor 6 behandelingen per kalenderjaar. Het voordeel is dat dit pakket gemakkelijk online is te beheren en makkelijk aan te vragen. Check dan ook via fysiotherapie verzekering vergelijken welke het verzekering het best bij jou past

Zo bespaar je op je fysiotherapie verzekering

Met de bekendmaking van de zorgpremies voor 2024, is het extra belangrijk geworden om slim te kiezen als het gaat om aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. Ondanks de verhogingen blijven de prijzen van veel aanvullende verzekeringen ongeveer gelijk, wat kansen biedt voor besparingen. Je kunt het beste via zorgverzekering met fysiotherapie verzekering checken wat bij jouw situatie past.

Rate this post