Vergoeding EPTE therapie

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) wordt vergoed indien je een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie hebt. De behandelingen vallen namelijk onder de normale regels die gelden voor een fysiotherapie verzekering. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt, is afhankelijk van de verzekering die je afsluit. Voor het gemak kun je de tabel van fysiotherapie verzekering vergelijken. Daar staat alles overzichtelijk op een rijtje.

Wat is EPTE Therapie?

EPTE therapie is een innovatieve behandelwijze voor chronische pees- en spierklachten. Van tevoren wordt er een echografie gemaakt. Hierdoor kan de effectiviteit van de behandeling worden bepaald. Na de echografie kan je EPTE therapie beginnen.
Door middel van echogeleiding kan de ontstoken plek nauwkeurig worden gevonden. Vervolgens wordt er een naald in het ontstoken gebied geprikt. De naald is te vergelijken met een acupunctuurnaald. De naald wordt onder een kleine, elektrische stroom gezet, waarbij alleen het ontstoken gebied wordt behandeld. De elektrische naald zorgt ervoor dat het ontstoken weefsel kan herstellen.

Chronisch Ontstoken Pezen

Een EPTE behandeling is erg effectief. Wanneer je (langdurig) last hebt van ontstoken pezen, wordt het aangeraden om een afspraak in te plannen bij de fysiotherapeut. Vooral wanneer je last hebt van de onderstaande pezen:

 • Knie
 • Schouder
 • Lies
 • Achillespezen
 • Tenniselleboog
 • Voetzoolpijn (voorloper van hielspoor)

Kosten EPTE Therapie

De kosten van EPTE therapie kunnen aardig oplopen. Tijdens een EPTE behandeling wordt er gebruikgemaakt van echotherapie. Het gebruik van echotherapie kost in de meeste gevallen extra. Vaak wordt EPTE niet meer dan zes keer uitgevoerd. Daarentegen is er bij elke behandeling echogeleiding nodig om de juiste plek te vinden.

Verder werkt EPTE therapie pas echt goed in combinatie met oefeningen en andere behandelvormen. Tussen en na de EPTE behandelingen geeft je fysiotherapeut een oefenprogramma.

Aantal EPTE behandelingen = 6 x €60 = €360 Plus de extra kosten voor echotherapie.

Voor een fysiotherapie verzekering van zes behandelingen betaal je nog geen €6 per maand. Dat is minder dan €75 per jaar. Snel verdiend dus.

Voordelen Aanvullende Fysiotherapie Verzekering

Zoals net in bovenstaand voorbeeld te zien was, kunnen de kosten van EPTE therapie aardig oplopen. Net als bij EPTE is het bijna altijd voordeliger om een verzekering af te sluiten. Een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie kent naast de prijs nog meer voordelen:

Aantal behandelingen: Tijdens het afsluiten van een aanvullende fysiotherapie verzekering kun je het gewenste aantal behandelingen kiezen. Hoe meer behandelingen hoe hoger de premie. Kies dus het aantal behandelingen gebaseerd op jouw gemiddelde fysiotherapie afspraken per jaar.

Bredere dekking: Een aanvullende verzekering biedt een bredere dekking dan de basisverzekering. De exacte behandelingen die vergoed worden door een aanvullende verzekering staan op de chronische lijst.

Flexibiliteit in zorgkeuze: Met een aanvullende fysiotherapie verzekering bestaat er de optie dat je keuze hebt naar welke fysiotherapeut je gaat.

Voordelen van EPTE Therapie

EPTE therapie is een relatief nieuwe behandeling. Toch is men enthousiast over de werking van de behandelmethode. Een aantal voordelen zijn:

 • Gerichte behandeling door echogeleiding
 • Alleen het ontstoken weefsel wordt aangepakt
 • Behandeling zorgt snel voor pijnverlichting
 • Vrijwel pijnloze behandeling
 • Groot slagingspercentage