Psychosomatische fysiotherapie vergoeding

Psychosomatische fysiotherapie helpt bij het behandelen van lichamelijke klachten die zijn ontstaan of verergerd door veelvoorkomende psychische problemen. Op deze pagina vind je informatie over wat psychosomatische fysiotherapie is en wat de psychosomatische fysiotherapeut doet. Ook kijken we hoe we psychosomatische fysiotherapie kunnen verzekeren en welke vergoeding we in dat geval zullen krijgen. 

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie is een behandelmethode die zich focust op een gezonde connectie tussen ons lichaam en ons mentale welzijn. Emotionele en mentale stress factoren, zoals angst en stress, kunnen een directe impact hebben op ons fysieke lichaam. Een aantal klachten die vaak ontstaan door deze instabiliteit tussen geest en lichaam zijn: chronische pijn, vermoeidheid of spierspanningen.

De psychosomatisch fysiotherapeut

Tijdens de gesprekken met de psychosomatische fysiotherapeut worden patiënten geholpen om hun emoties en gedachten te begrijpen en hoe deze factoren hun fysieke lichaam kunnen beïnvloeden. Vervolgens worden er oefeningen en ontspanningstechnieken gebruikt om het lichaam te helpen herstellen en de balans tussen lichaam en geest terug te krijgen.

Psychosomatische fysiotherapie verzekeren

Aangezien deze vorm van therapie niet vanuit de basisverzekering wordt gedekt, is een aanvullende verzekering nodig. De kosten voor een losse behandeling variëren afhankelijk van de duur van de sessie:

  • Voor een kort consult van 25-30 minuten betaal je rond de €50
  • Een regulier consult van 40-45 minuten kost ongeveer €75,00.
  • Voor een lang consult van 55-60 minuten liggen de kosten rond de €100

Psychosomatische fysiotherapie vergoeding

Na het afsluiten van een aanvullende fysiotherapieverzekering ben je verzekerd voor psychosomatische fysiotherapie. Afhankelijk van je aanvullende verzekering wordt een bepaald aantal behandelingen psychosomatische fysiotherapie vergoed. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt per verzekering en per verzekeraar. 

Om een goede fysiotherapieverzekering voor jouw situatie te vinden, kun je gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool voor fysiotherapieverzekeringen. Deze tool helpt je op een snelle en overzichtelijke manier de beste optie voor jou te vinden, zodat je de dekking krijgt die je nodig hebt zonder onnodig hoge kosten te maken.

Eigen risico

Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor psychosomatische fysiotherapie wordt er geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Een behandeling wordt dus ook volledig vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.