Frozen shoulder

Bij een frozen shoulder ervaar je pijn in de schouder, die vaak uitstraalt naar de bovenarm. Deze pijn intensiveert over tijd, wat leidt tot een toenemende verstijving van de schouder. Aanvankelijk manifesteert de pijn zich alleen tijdens bewegingen, maar na verloop van tijd ook wanneer je in rust bent. De oorzaak van een frozen shoulder ligt bij een ontsteking van zowel de binnen- als de buitenkant van het gewrichtskapsel, het bindweefsel dat het gewricht omhult.

Een fysiotherapeut helpt je door middel van oefeningen en hulpmiddelen, gericht op het verminderen van klachten tijdens dagelijkse activiteiten zoals staan, lopen, werk, hobby’s, of sporten. In gevallen van ernstige hallux valgus waarbij een corrigerende operatie is uitgevoerd, helpt de fysiotherapeut met het ondersteunen van het genezingsproces en het geleidelijk hervatten van je activiteiten, zodat je kunt terugkeren naar je normale levensstijl.

Fysiotherapie valt helaas niet onder de basisverzekering en hiervoor dient dan ook een aparte aanvullende fysiotherapie verzekering voor worden afgesloten te worden. Je kunt via onze pagina fysiotherapie verzekering de juiste fysiotherapie verzekering afsluiten.