Meer Nederlanders last van klachten? Toename patiënten fysiotherapie

man bij fysiotherapeut in behandeling

Recente statistieken wijzen op een opmerkelijke toename in het aantal Nederlanders dat fysiotherapiebehandelingen zoekt. Deze trend, die volgt na een aanzienlijke afname tijdens de hoogtijdagen van de corona pandemie in 2020, suggereert een herstel en zelfs groei in de vraag naar fysiotherapeutische zorg.

Meer patiënten, minder behandelingen

Opvallend is de afname in het aantal sessies per behandelingstraject, wat een verschuiving in de behandelmethodieken of patiënt behoeften kan weerspiegelen. De gegevens, verzameld uit een reeks van eerstelijnszorgpraktijken, tonen dat de gemiddelde praktijk in 2023 meer patiënten behandelt dan in voorgaande jaren, met een significante toename sinds 2019. De enige uitzondering was in 2020, toen een daling werd waargenomen. Naar verwachting zal deze stijgende trend zich voortzetten in 2024, maar de hogere zorgpremies die recent bekend zijn gemaakt, steken daar mogelijk een stokje voor.

Zorg uitstel door pandemie meest logische verklaring

De stijging in patiëntenaantallen kan deels verklaard worden door het inhalen van zorg die tijdens de pandemie was uitgesteld. Tegelijkertijd is het aantal verrichtingen per praktijk en het aantal sessies per behandeltraject in 2022 licht afgenomen vergeleken met het voorgaande jaar. Dit kan duiden op efficiëntere behandelmethoden of veranderingen in de aard van de zorgvraag.

Kostenefficiënt fysiotherapie laten verzekeren

Om in 2024 er zeker van te zijn dat je goed wordt gedekt voor fysiotherapie, is het aan te raden om gebruik te maken van een fysiotherapieverzekering vergelijkingstool. Zo’n tool bieden wij ook aan op onze site. Dit doen we zodat jij objectief, snel en eenvoudig verschillende premies en dekkingen overzichtelijk kunt vergelijken. Maak gebruik van de knop hieronder om direct een fysiotherapieverzekering te vinden die echt bij jou past.

Fysiotherapieverzekeringen vergelijken

5/5 - (4 stemmen)