Ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar 2024

Shockwave therapie vergoedingen

Bij sommige zorgverzekeringen kan je ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar 2024, mits je natuurlijk niet overstapt. In sommige gevallen is dit natuurlijk een groot voordeel als je minder fysiotherapie nodig hebt dan gedacht.

We laten hieronder een goed samengesteld overzicht zien van de 3 zorgverzekeraars die hiertoe de mogelijkheid hebben. We zullen ze hierna kort toelichten per verzekeraar.

Overzicht

In deze tabel staan de verzekeraars die het mogelijk maken om meerdere fysiobehandelingen mee te nemen.

VerzekeraarMax. aantal behandelingenKosten
Interpolis2Gratis
OHRA9€1,50 per maand
Zilveren Kruis2Gratis

Interpolis

Bij Interpolis kan je twee ongebruikte behandelingen fysiotherapie of oefentherapie meenemen naar het nieuwe jaar. Het overdragen van fysiobehandelingen naar het nieuwe jaar is mogelijk als je in dat jaar de ZorgCompact Plus verzekering hebt.

OHRA

Je kunt bij OHRA ook gebruik maken van de meeneemservice. Je kunt deze meeneemservice zelf aanvragen bij het afsluiten of wijzigen van je zorgverzekering en dit kost je 1,50 euro per maand extra.

Als je vanaf 1 januari 2024 gebruikmaakt van de Fysio Meeneemservice en in dat jaar niet al je fysiobehandelingen benut, bijvoorbeeld 4 overhoudt, dan kun je deze 4 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar 2025.

Voorwaarden

  • Meegenomen fysio behandelingen zijn geldig voor één kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december in 2024
  • De Meeneemservice voor Fysiotherapie is ook toepasbaar op oefentherapieën zoals Cesar en Mensendieck.
  • Als je de Fysio Meeneemservice momenteel niet hebt, is het niet mogelijk om gedurende het jaar over te stappen naar een aanvullende verzekering die deze service biedt, als je gebruikmaakt van de Meegroeiservice.
  • Met de Fysio Meeneemservice van OHRA kun je tot 9 niet-gebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar, of 6 behandelingen bij het OHRA Compact pakket.

Meegroeiservice OHRA

De OHRA Meegroeiservice laat je je aanvullende verzekering jaarlijks aanpassen bij levensveranderingen. Het is echter niet mogelijk om een nieuwe aanvullende verzekering af te sluiten met deze service binnen hetzelfde jaar. Deze service is van toepassing bij gebeurtenissen zoals zwangerschap, verhuizing, of verandering van burgerlijke staat, en de wijziging gaat in op de eerste dag van de volgende maand. De dienst geldt niet voor bepaalde specifieke verzekeringen en tandartsverzekeringen, en is alleen beschikbaar als je al een aanvullende verzekering hebt.

Zilveren Kruis

Als je vorig jaar bij Zilveren Kruis een aanvullende verzekering had met dekking voor fysiotherapie (voor personen onder of boven de 18 jaar), kan je tot twee niet-gebruikte behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie van 2023 overdragen naar 2024.

Vergelijk de beste fysiotherapiedekking

Ben je benieuwd welke verzekering het beste past bij jouw situatie? Via fysiotherapie vergelijken vergelijk je alle fysiotherapie vergoedingen op kenmerken zoals:

Rate this post