Shockwave therapie

Op deze pagina kijken we naar shockwave therapie, een innovatieve en effectieve benadering binnen de wereld van fysiotherapie. Shockwave therapie wordt toegepast voor diverse klachten, zoals hielspoor, nekpijn en rugklachten. We kijken naar wat shockwave therapie inhoudt en hoe een typische behandeling wordt uitgevoerd. De focus ligt hierbij niet alleen op het therapeutische proces zelf, maar ook op de financiële aspecten: we bespreken de kosten van deze manier van therapie en de mogelijkheden voor vergoedingen.

Wat is shockwave therapie?

Het is een moderne benadering die vaak wordt gebruikt voor de behandeling van hardnekkige of chronische letsels. Deze methode, die in de fysiotherapie wordt toegepast, maakt gebruik van geluidsgolven om het genezingsproces te stimuleren.

Shockwave therapie kosten

Shockwave therapie valt onder een behandeling fysiotherapie en brengt dus geen extra kosten met zich mee. Deze therapie werkt het best als onderdeel van een breder behandeltraject. Dit bestaat vaak uit zo’n 3 tot 6 behandelingen. De kosten voor een behandeltraject met 5 behandelingen, liggen tussen de €200 en €480. Een losse behandeling  kost al snel tussen de €40 tot €90.

Shockwave therapie vergoeding

Het is echter belangrijk om te weten dat fysiotherapie, inclusief deze manier van therapie, over het algemeen niet gedekt wordt door de basisverzekering. Daarom is de vergoeding voor deze therapie afhankelijk van een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie dekking. Dit is direct een goede reden om de verschillende aanvullende fysiotherapieverzekeringen met elkaar te vergelijken. Via onze tool ‘fysiotherapieverzekering vergelijken’, vergelijk je snel en objectief de verschillende premies en dekkingen van de zorgverzekering aanbieders.

Shockwave therapie behandeling

De behandeling kan zich richten op één specifiek gebied of een groter deel van het lichaam, afhankelijk van de aard en de ernst van het letsel. De therapeut past de frequentie en intensiteit van de geluidsgolven aan tijdens de behandeling. Hoewel deze procedure enigszins ongemakkelijk kan zijn, wordt er altijd rekening gehouden met de pijnbeleving en de specifieke omstandigheden van de patiënt. De patiënt wordt zorgvuldig meegenomen in elke fase van de behandeling, om te verzekeren dat de patiënt volledig op de hoogte is van het proces. Deze therapie focust zich voornamelijk op het behandelen van de volgende klachten:

  • Hielspoor, 
  • Peesklachten, 
  • Achillespees ontsteking, 
  • Elleboog ontsteking, 
  • Kniepees ontsteking, 
  • Chronische nek- en rug klachten
  • Spierverrekking

Overweeg je om shockwave therapie te ondergaan in verband met een klacht? Kijk eerst of deze klacht in de chronische lijst staat. Klachten die op de chronische lijst staan, worden meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Staat jouw specifieke klacht niet in deze lijst? Dan is het een optie om een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking, ben je gedekt tegen de hogere kosten die komen kijken bij een geheel behandeltraject. vergelijk de verzekeringen direct via onze fysiotherapieverzekeringsvergelijkingstool