Wordt massagetherapie vergoed?

Massagetherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is het mogelijk om massagetherapie vanuit een aanvullende verzekering te laten vergoeden. Dit geldt voor de onderstaande massages.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassages worden onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen onder welke voorwaarden deze massage wordt vergoed, wat de premie hiervoor kost en hoeveel behandelingen je vergoed krijgt.

Drukpuntmassage (shiatsu massage)

Drukpuntmassage, ook wel shiatsu massage genoemd, wordt verzekerd vanuit de aanvullende verzekering. Deze massage valt onder de vergoeding ‘alternatieve geneeswijzen’ in de aanvullende verzekering.

Sportmassage

Ook voor de sportmassage kan je het best een aanvullende verzekering afsluiten afhankelijk van jouw situatie. Deze vorm van massage komt veel voor om spanning en stijfheid in het lichaam te behandelen.

Er zijn nog andere vormen van massagetherapie en we zullen ze ongetwijfeld niet allemaal in deze lijst hebben benoemd. Het is daarom handig om een verzekeraar te informeren als je ergens niet zeker van bent. Om onverwachte hoge kosten voor te zijn, is het handig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Om het jou makkelijk te maken hebben wij op onze site een objectieve en eenvoudige tool ontworpen. Hiermee kan je de aanvullende verzekeringen vergelijken.