Wat kost een fysiotherapie verzekering?

Wat zijn nou de precies de kosten van een fysiotherapieverzekering, dit kan enorm variëren. In Nederland wordt fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering, waarbij ze ook een eigen risico rekenen die verplicht is. In het jaar 2023 bedraagt dit eigen risico €385,-. Er zijn veel Nederlander kiezen er daarom ook voor een aanvullende verzekering af te sluiten die de kosten voor fysiotherapie dekt. Het goede nieuws is dat er voor een aanvullende verzekering nooit een eigen risico geldt. Het is belangrijk om te overwegen welke keuze het beste past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften, en om de verschillende fysiotherapieverzekering te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Kosten aanvullende verzekering

De kosten van aanvullende verzekeringen variëren per verzekeringsmaatschappij en zijn gebaseerd op de mate van dekking. Een verzekering die bijvoorbeeld 9 sessies fysiotherapie dekt, zal doorgaans voordeliger zijn dan een verzekering die 36 sessies dekt. Je kunt de premies van verschillende aanvullende verzekeringen vergelijken via fysiotherapie vergelijken.

Naturapolis

Bij een naturapolis worden alle kosten vergoed als je naar een fysiotherapeut gaat die een overeenkomst heeft met jouw zorgverzekeraar. Als je echter naar een fysiotherapeut gaat zonder een dergelijke overeenkomst, loop je het risico dat je (een deel van) de kosten zelf moet betalen. In het geval van een restitutiepolis wordt over het algemeen het grootste deel van de kosten vergoed, ongeacht of jouw fysiotherapeut een overeenkomst heeft met jouw zorgverzekeraar.

Gemeente betaalt soms mee

Bepaalde gemeenten verstrekken een speciale zorgverzekering, bekend als de gemeentelijke zorgverzekering, aan inwoners met een laag inkomen. Deze op maat gemaakte verzekering kan van aanzienlijk belang zijn voor mensen met beperkingen en/of chronische ziekten. Dankzij de financiële bijdrage van de gemeente is deze verzekering betaalbaar voor deze groep mensen.

Zelf betalen of toch verzekeren?

De kosten voor fysiotherapie zijn niet uniform vastgesteld. Elke fysiotherapeut moet de tarieven van hun praktijk duidelijk zichtbaar in de behandelkamers tonen, en de meeste fysiotherapeuten publiceren ook hun tarieven op hun website. het gemiddelde tarief wat gerekend wordt ligt rond de 45 euro. Dit zou betekenen dat je bij 6 sessies per jaar al 270 euro kwijt bent. het is dus voordeliger om een verzekering af te sluiten. Wil jij weten welke verzekering bij jou past? Ga dan naar fysiotherapieverzekering vergelijken en kijk wat aansluit bij jou.